TRE-stressinpurku

Keskiviikko 19.12.2018 klo 10:41 - Taija

Olen syksyn aikana pitänyt useita TRE-stressinpurkuryhmiä Kotkassa. Yhä useampi on päässyt kokeilemaan ja palaute on ollut hyvä. Jatkamme ensi vuonna. 

Itse käytän menetelmää päivittäin pitämään tasaisen energiatason/lämmön koko kehossa. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Stressinpurku, rentoutuminen

Mieli hoidon aikana

Tiistai 6.11.2018 klo 6:54 - Taija

Aika usein hoidossa oleva tyhjentää ajatukset päästä ja rentoutuu. Eilen molemmat asiakkaani kertoivat, että hoidon aikana ajatukset vilistivät ja tuli mieleen asioita, joita ei ollut muistanut pitkään aikaan. Päästessään rentoutumisen tilaan, he saivat myös hyviä ideoita.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Koko kehon vyöhyketerapia

TRE-stressinpurku lapsille ja nuorille

Tiistai 30.10.2018 klo 16:16 - Taija

Viime viikonlopun kurssilla meitä oli kerääntynyt 20 TRE-ohjaajaa, jotka halusivat kuulla lisätietoja miten tehdä TRE:tä lapsille ja nuorille. 

TRE-ohjaajan opiskelussa on tärkeää oma prosessi. Silloin pystyy paremmin ymmärtämään myös asiakasta. Käsittelimme pareittain omia muistoja ja harjoittelimme lapsen ohjaamista leikin avulla.

Sunnuntaina mietimme nuoren elämää. Kerroin parilleni muiston, kun olin 15v. Tärinäni oli voimakasta. Lepovaiheen aikan kerroin tunteistani ja kyyneleet tulivat silmiini. Muistin yksinäisyyden ja sen, etten voinut enää luottaa tiettyyn ihmiseen. Tuntui hyvältä jakaa parilleni nämä tunteet. 

Kokemus oli voimakas ja myös parantava. Oloni oli sen jälkeen kevyt ja erittäin rento 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku lapsille ja nuorille, padottujen muistojen jännitys purkaantuu

TRE-Stressinpurku ja vyöhyketerapia yhdessä

Maanantai 15.10.2018 klo 15:17 - Taija

Asiakas, joka on vuosi sitten käynyt Psykologisessa vyöhyketerapiassa, tuli uudelleen. Kuuntelin häntä ja ehdotin myös TRE-stressinpurkua.

Alkuliikkeiden jälkeen tuli tärinä. Samalla tuli kyyneleet silmiin. Hän ei tiennyt miksi.

Toinen polvi tuli kipeäksi, joten hän laittoi jalan suoraan.

Jatkoimme niin, että toinen reisi tärisi ja minä pidin kättäni toisella polvella, jotta se sai toisenlaista hoitoa. Jalka lämpeni. 

Tämän jälkeen ehdin vielä tehdä reilun pituisen vyöhyketerapiahoidon on hänelle.

Hyvä kokemus! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku, jännitystä keholla

Vauvan vyöhyketerapia

Sunnuntai 7.10.2018 klo 16:36 - Taija

Viime viikolla vauva oli toista kertaa hoidossa. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen tyttö oli nukkunut päiväunet ja kakannut joka päivä. Hienoa!

Vauva oli rennompi ja varmempi. Hän myös katsoi suoraan silmiini. Jatkoin niskan avaamista ja se toi hieman reagointia. Ei niin paljon kun ensimmäisellä kerralla.

Hoidon jälkeen tyttö melkein nukahti. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vauvan vyöhyketerapia Kotka, vauvan vyöhyketerapia Helsinki

TRE-stressinpurkuryhmä Kotkassa

Keskiviikko 3.10.2018 klo 22:00 - Taija

Tänään oli jälleen hyvä pieni ryhmä Kotkan Kumppanuustalo Viikarissa. 4 krs:ssa oleva Aava-sali on tosi toimiva ja tilava.

Molemmat tärisivät. Tärinä oli pientä ulkoapäin katsottuna, mutta oli tuntunut voimakkaalta sisällä. Ja sehän on pääasia. Tulee hyvä mieli, kun ihmiset ovat mielissään TRE:n kokemuksista. Toivottavasti nukkuvatkin todella hyvin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku Kotka

TRE-ohjaajaksi valmistuminen

Keskiviikko 26.9.2018 klo 15:54 - Taija

Lähetin kirjoittamani esseet ja oman prosessin, jota olin koonnut helmikuusta saakka. Työt on hyväksytty ja nyt odottelen certifikaatin saapumista.

Hieno tunne, kun on saavuttanut jotain. Tehty työ ei niinkään ole kirjojen pänttäämistä, vaan oman itsensä tutkimista TRE:n avulla. Sitä on tapahtunut lähes joka päivä. Siksi työ on ollut valtava. Kirjoittamani esseiden avulla näen nyt paremmin kaikki itsessäni tapahtuneet muutokset. 

Olen myös lukenut monen monta tähän liittyvää kirjaa, koska olen ollut valtavan utelias saamaan lisää tietoa. Joka kirjasta on saanut jotain tärkeää tietoa, jonka olen liittänyt tapaani ajatella ja tehdä työtäni.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

Synnytyksen käynnistys -vyöhyketerapia

Perjantai 21.9.2018 klo 20:35 - Taija

Viimeisillään raskaana oleva tulee vyöhyketerapiahoitoon rentoutumaan ja samalla toivoo, että hoito aktivoisi synnytyksen alkamaan.

Käsittelen korvista ja jaloista alalantion lihakset, kohdun yms hormonaalisia ja lukkoalueita. Asiakas yleensä istuu tuolilla tai kyljellään hoitopöydällä. Näin kehon lihakset rentoutuvat synnytystä varten. 

Sen jälkeen hieron vielä selän (asiakas istuu ja nojaa hoitopöytään). Se yleensä rentouttaa kaikkein eniten. Rentoutuminen vapauttaa endorfiinejä ja keho on valmiimpi synnytykseen.

Jos hoito aktivoi synnytyksen alkamisen, se alkaa yleensä 2 päivän sisällä. Jos synnytys alkaa myöhemmin, hoito ei ole aktivoinut, mutta asiakkaitteni mukaan hoito on kuitenkin auttanut synnytyksen etenemiseen ja synnytykseen yleensä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Synnytyksen aktivointi Kotka, synnytyksen aktivointi Länsi-Helsinki

TRE-stressinpurku Kotka

Keskiviikko 5.9.2018 klo 20:23 - Taija

Syksyn ensimmäinen TRE-ryhmä Kotkassa Kumppanuustalo Viikarissa. Ryhmän osallistujilla tärinää pohkeissa, reisissä ja jopa käsissä. Kaikki tyytyväisiä. Olo oli iloisen rento. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku, rentoutuminen, hyvä olo

Koroistentie 4 C-talo hoitohuone

Maanantai 3.9.2018 klo 12:26 - Taija

Tänään Helsingin hoitohuoneella. Kävin lounaalla Oivadelissä ja kävelin kallion kautta takaisin. Hienot maisemat. Ei uskoisi, että Mansku on tuolla alapuolella.

Laitoin tarjouksen lähelle ja pian tulee asiakas kokeilemaan vyöhyketerapiaa. Seuraava asiakas on tuttu TRE-stressinpurku ryhmästä, jonka pidin täällä viikko sitten. Sitten vielä asiakas Psykologiseen vyöhyketerapiaan ja onkin kotiin lähdön aika.

Tämä hoitohuone Koroistentie 4 C-talo on mielestäni upea. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vyöhyketerapia, psykologinen vyöhyketerapia Länsi-Helsinki, TRE stressinpurku, Koroistentie 4

TRE stressinpurkuryhmä

Maanantai 9.7.2018 klo 19:50 - Taija

Tänään päivällä kävi yksi asiakas yksilöohjauksessa TRE-stressinpurkuun. Aika oli oikea ja hän sai tärinäharjoituksen avulla tuskaiseen oloonsa helpotusta. Hän varmasti jatkaa harjoituksia myös kotona. Oli sen verran vaikuttunut.

Myöhemmin minulla oli pieni ryhmä. Kaikki tärisivät ja kokivat kokemuksen positiivisena. Joku jatkaa kotona, joku tulee myöhempiin ryhmiini. 

TRE-stressinpurku/tärinä on hieno juttu! Siinä keho purkaa jännityksiä neuro-fysiologisen tärinän avulla. Keho tietää miten pitää toimia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku, Ruskeasuo

Uusi hoitohuone Helsingissä

Torstai 28.6.2018 klo 23:07

Ihanan rentouttavan kesän myötä siirryn tekemään Helsingissä hoitoja Ruskeasuolle. Vyöhyketerapiahoitojen lisäksi pidän pieniä TRE-stressinpurkuryhmiä tarpeen mukaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruskeasuo, TRE-stressinpurku, vyöhyketerapia

Malminkartanon Hyvinvointitila

Sunnuntai 15.4.2018

Hoitohuoneeni on Nature and You Hyvinvointitilassa Malminkartanossa. Olen paikalla torstaisin ja perjantaisin. Jos haluat ilta-ajan niin se onnistuu torstaina.

Nature and You myy kaupassa erilaisia teelaatuja (jotka kuivattu auringossa). Olen ostanut fenkoli ja hampputeetä. Näistä minulla on hyviä kokemuksia. Tee on maukasta ja riittoisaa.

Olen myös tykännyt salvia- ja lakritsihunajasta. Molempia voi käyttää ruoanlaitossa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Malminkartanon hyvinvointitila

TRE-stressinpurku ja asiakkaat

Sunnuntai 1.4.2018 klo 20:14 - Taija

Vyöhyketerapiaasiakkaani ovat kokeilleet vyöhyketerapiahoidon jälkeen TRE-stressinpurkua ja  mielestäni se on onnistunut suht hyvin. Tärinä saattaa alussa olla aika pienellä alueella, mutta kun keho oppii käyttämään tätä menetelmää, niin alue alkaa laajeta. Tärinä ei välttämättä ole isoa, vaan pientä. Se voi olla myös pelkästään värinä sisällä. Pitää vaan luottaa, että keho tietää miten toimia ja missä aikataulussa.

Tärinää voi helposti kokeilla Kotkan hoitohuoneella. Helsingin hoitohuoneeni on Nature and You Hyvinvointitilassa Malminkartanossa. Siellä voi täristä ainakin ryhmätilahuoneessa.

Ohjasin Pyhtällä Heinlahden liikuntasalissa pienen ryhmän 18.4. Toinen ryhmä on 2.5. Muista ilmoittautua!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

TRE-stressinpurku

Sunnuntai 25.2.2018 klo 17:15 - Taija

Aloitin TRE-stressinpurkuohjaajan kurssin. Tässä fyysiset liikkeet auttavat luonnollista tärinää aktivoitumaan. Tämä pieni tärinä poistaa aktiivisesti syvien lihaksien jännitystä ja myös traumaa. Yleensä olen ollut rento ja väsynyt harjoituksen jälkeen. Uni on ollut syvempää kuin aiemmin.

Jokainen harjoitus on ollut tärkeä matkalla kohti omaa itseä. En koskaan tiedä, miten harjoitus menee. Minun on vaan luotettava, että kehoni tietää ja vie minua eteenpäin. Olen valtavan innostunut tästä TRE-stressinpurkusta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE stressinpurku

Alexander tekniikka

Sunnuntai 4.2.2018 klo 9:36 - Taija

Kävin työväenopiston järjestämällä Alexander-tekniikka -kurssilla. Opetellaan istumaan, seisomaan ja kävelemään oikeassa asennossa.

Ihan kaikesta en innostunut, mutta tästä aktiivisesta lepoasennosta kyllä. Ymmärsin miten usein itsekin olen pitänyt päätä asennossa, jossa niskalihakset joutuvat jännittymään. Siis miksi? Miksi en pidä päätä niin, ettei lihakset jännity.

Käydessään istumaan tai noustessaan istumasta seisomaan, ihminen aika usein kohottaa katsettaan. Se aiheutta jännityksiä niskassa ja varmaan pikkuhiljaa hartioissakin.

Aktiivisessa lepoasennossa ihminen oppii pikkuhiljaa mikä on oikea asento niskalle. Itse pyrin makaamaan polvet koukkussa lepoasennossa lattialla (takaraivon alla pehmeäkantisia kirjoja minulla on n. 8cm) noin 15-20 minuuttia päivittäin. Siinä on kiva kuunnella jotain rauhoittavaa ja olla vaan. 

Nykyisin huomaan heti, jos pidän päätäni väärässä asennossa. Eli pikkuhiljaa pystyn hyödyntämään saamiani oppeja sekä tekemiäni harjoituksia käytännössä.

Jos Alexander-tekniikka kiinnostaa, suosittelen kurssia. On olemassa myös kirjallisuutta, josta saa lisää tietoa tästä tekniikasta.  Esim. Michael J Gelb Vapaana oppimaan - kehon kautta tietoiseen oppimiseen.

Vapaus on tässä myös erittäin tärkeää. Jos pakotat itsesi johonkin asentoon, joka on "oikea" jännität helposti jotain jossain. Siksi tämä vapauden tie on parempi tie. Hyväksyt tekemäsi virheet ja korjaat ne vapauden eli luonnollisen asennon avulla.

Kommentoi kirjoitusta.

Perhekonstellaatio

Sunnuntai 24.12.2017 klo 11:11 - Taija

Tunnevyöhyketerapiassa voin kokea ja purkaa perimän padottuja tunteita ja siten puhdistaa omaa oloani.

Konstellaatioryhmässä kaikki tunteet tulevat esille kollektiivisesti. Ryhmän energia tiivistyy ja yksilön tunne voimistuu. Ryhmän energia yhdessä on valtava ja se myös sisältää paljon informaatiota.

Jos perhe ei käsittele läheisen ihmisen kuolemaan liittyvää surua yhdessä - perheenä, saattaa lapsen jäädä käsittelemättömäksi. Kukaan ei ehkä nähnyt häntä oman surunsa takia. Lapsen suru jää käsittelemättä ja padottuna hänen keholleen. Tämän takia jäävät myös seuraavat kuolemat ikään kuin surematta. Surutrauma siirtyy myös jälkeläisille.

Tarinan kertoja valitsi ryhmästä henkilöt, jotka esittävät häntä, hänen vanhempiaan ja mahdollisesti muita tarinaan liittyviä henkilöitä. Kertoja asetteli itsensä ja vanhempansa siihen asetelmaan, kun kokee. (Miten kaukana sinusta, onko kääntänyt selkänsä sinulle?

Ihmiset kokivat tunteensa kollektiivisesti. Äitiä esittävä henkilö alkoi itkeä, kun katsoi maassa makaavaa veljeään, joka kuoli. Muut reagoivat tunteensa mukaan. Joku saattoi mennä nurkkaan muista kauas, koska ei voinut ottaa osaa suruun. Joku piti päästään kiinni, koska olisi halunnut tehdä jotain, mutta ei osannut. Joku seisoi vaan lamaantuneena.

Äiti itki veljensä kuoleman ja sen jälkeen siirtyi itkemään seuraavan kuoleman ja sitä seuraavan. Ensimmäinen kuolema piti itkeä ensin, jotta pystyi suremaan seuraavat kuolemat. Perheen sukutrauma tuli näin puhdistettua.

Tarinan kokemukset olivat voimakkaat ja koskettivat kaikkia ryhmäläisiä. Uskon, että menen jatkossakin mukaan tällaiseen ryhmään. Tämä tukee tunneterapiaprosessiani.

Ryhmän vetäjänä oli Kaisa Peltola www.kaisapeltola.fi 

"Perhekonstellaation avulla nousee näkyväksi systeemiset (perhe/suku/systeemit) teemat ja traumat, joihin on usein mahdotonta päästä käsiksi millään muulla tavalla, mutta jotka toimivat tukoksina elämässämme. Elämä ei jostain syystä virtaa, olemme kummallisella tavalla jumissa vaikka olisimmekin työskennelleet itsemme kanssa jo pitkään. Konstellaation avulla voimme lakata kantamasta taakkoja, jotka eivät meille enää kuulu ja vapautua elämän virtaan ja rakkauteen.

Kommentoi kirjoitusta.

Töistä irtisanominen

Lauantai 9.12.2017 klo 18:03 - Taija

YT:t aiheuttavat monenlaista tunnetilaa työntekijöissä. Lopullisen tiedon saaminen kestää kauan. Ihmiset kokevat olevansa "löysässä hirressä". Tuomiota odottaessa moni miettii  "olenko se minä?"

Tähän prosessiin liittyy usein arvottomuuden tunne. Ihminen ei tunne olevansa arvostettu, kun joutuu odottamaan kiltisti päätöksiä. Ja usein tuntuu siltä, että päätöksen tekijät eivät edes tiedä tarkkaan mitä kukin tekee. Ihmiset ovat vain pelinappuloita. Lähes kaikki stressaantuvat tässä tilanteessa. Tulee unihäiriöitä ja ahdistusta.

Sitten päätökset lopultakin ilmoitetaan ja kukin saa kuulla oman kohtalonsa. Kenellä on hyvin ja kenellä on huonosti? Joku kenties haluaa pois ja on onnellinen. Jollekin irtisanominen on kaiken loppu. Joku iloitsee, kun sai jäädä töihin ja joku taas stressaa tulevaa uutta työtaakkaansa. 

Jos ihmiselle laitetaan lisää töitä, tulee tunne, että hänen aiemmin tekemää työtään ei arvosteta. Että hänellä on ollut luppoaikaa. Tai ettei ole väliä, vaikka hän stressaantuisi ja sairastuisi.

Joka tapauksessa: kun yksi ovi sulkeutuu - toinen avautuu.

Kommentoi kirjoitusta.

Hoidon jälkeen

Lauantai 9.12.2017 klo 17:37 - Taija

Asiakkaani usein kysyvät onko rajoituksia hoidon jälkeen. Vastaan, että kannattaa ottaa rauhallisesti ja kuunnella itseään.

Yleensä asiakas on hoidon jälkeen väsynyt. Joku kertoo olleensa jopa muutaman päivän. Ehkä keho ottaa levon, jota tarvitsee. Esim. ihminen joka on tottunut käymään salilla joka päivä, ei nyt jaksakaan. Tai viitsikään enää lähteä sateella pyöräilemään, vaikka aina ennen on sinnikkäästi mennyt.

Laiskuus on aliarvostettua ;-)

Kommentoi kirjoitusta.

Kotkan hoitohuoneen uudet värit

Torstai 28.9.2017 klo 8:28 - Taija

Sain valmiiksi maalausprojektini.

Kotka.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »