Synnytyksen käynnistys -vyöhyketerapia

Perjantai 21.9.2018 klo 20:35 - Taija

Viimeisillään raskaana oleva tulee vyöhyketerapiahoitoon rentoutumaan ja samalla toivoo, että hoito aktivoisi synnytyksen alkamaan.

Käsittelen korvista ja jaloista alalantion lihakset, kohdun yms hormonaalisia ja lukkoalueita. Asiakas yleensä istuu tuolilla tai kyljellään hoitopöydällä. Näin kehon lihakset rentoutuvat synnytystä varten. 

Sen jälkeen hieron vielä selän (asiakas istuu ja nojaa hoitopöytään). Se yleensä rentouttaa kaikkein eniten. Rentoutuminen vapauttaa endorfiinejä ja keho on valmiimpi synnytykseen.

Jos hoito aktivoi synnytyksen alkamisen, se alkaa yleensä 2 päivän sisällä. Jos synnytys alkaa myöhemmin, hoito ei ole aktivoinut, mutta asiakkaitteni mukaan hoito on kuitenkin auttanut synnytyksen etenemiseen ja synnytykseen yleensä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Synnytyksen aktivointi Kotka, synnytyksen aktivointi Länsi-Helsinki

TRE-stressinpurku Kotka

Keskiviikko 5.9.2018 klo 20:23 - Taija

Syksyn ensimmäinen TRE-ryhmä Kotkassa Kumppanuustalo Viikarissa. Ryhmän osallistujilla tärinää pohkeissa, reisissä ja jopa käsissä. Kaikki tyytyväisiä. Olo oli iloisen rento. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku, rentoutuminen, hyvä olo

Koroistentie 4 C-talo hoitohuone

Maanantai 3.9.2018 klo 12:26 - Taija

Tänään Helsingin hoitohuoneella. Kävin lounaalla Oivadelissä ja kävelin kallion kautta takaisin. Hienot maisemat. Ei uskoisi, että Mansku on tuolla alapuolella.

Laitoin tarjouksen lähelle ja pian tulee asiakas kokeilemaan vyöhyketerapiaa. Seuraava asiakas on tuttu TRE-stressinpurku ryhmästä, jonka pidin täällä viikko sitten. Sitten vielä asiakas Psykologiseen vyöhyketerapiaan ja onkin kotiin lähdön aika.

Tämä hoitohuone Koroistentie 4 C-talo on mielestäni upea. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vyöhyketerapia, psykologinen vyöhyketerapia Länsi-Helsinki, TRE stressinpurku, Koroistentie 4

TRE stressinpurkuryhmä

Maanantai 9.7.2018 klo 19:50 - Taija

Tänään päivällä kävi yksi asiakas yksilöohjauksessa TRE-stressinpurkuun. Aika oli oikea ja hän sai tärinäharjoituksen avulla tuskaiseen oloonsa helpotusta. Hän varmasti jatkaa harjoituksia myös kotona. Oli sen verran vaikuttunut.

Myöhemmin minulla oli pieni ryhmä. Kaikki tärisivät ja kokivat kokemuksen positiivisena. Joku jatkaa kotona, joku tulee myöhempiin ryhmiini. 

TRE-stressinpurku/tärinä on hieno juttu! Siinä keho purkaa jännityksiä neuro-fysiologisen tärinän avulla. Keho tietää miten pitää toimia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku, Ruskeasuo

Uusi hoitohuone Helsingissä

Torstai 28.6.2018 klo 23:07

Ihanan rentouttavan kesän myötä siirryn tekemään Helsingissä hoitoja Ruskeasuolle. Vyöhyketerapiahoitojen lisäksi pidän pieniä TRE-stressinpurkuryhmiä tarpeen mukaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruskeasuo, TRE-stressinpurku, vyöhyketerapia

Malminkartanon Hyvinvointitila

Sunnuntai 15.4.2018

Hoitohuoneeni on Nature and You Hyvinvointitilassa Malminkartanossa. Olen paikalla torstaisin ja perjantaisin. Jos haluat ilta-ajan niin se onnistuu torstaina.

Nature and You myy kaupassa erilaisia teelaatuja (jotka kuivattu auringossa). Olen ostanut fenkoli ja hampputeetä. Näistä minulla on hyviä kokemuksia. Tee on maukasta ja riittoisaa.

Olen myös tykännyt salvia- ja lakritsihunajasta. Molempia voi käyttää ruoanlaitossa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Malminkartanon hyvinvointitila

TRE-stressinpurku ja asiakkaat

Sunnuntai 1.4.2018 klo 20:14 - Taija

Vyöhyketerapiaasiakkaani ovat kokeilleet vyöhyketerapiahoidon jälkeen TRE-stressinpurkua ja  mielestäni se on onnistunut suht hyvin. Tärinä saattaa alussa olla aika pienellä alueella, mutta kun keho oppii käyttämään tätä menetelmää, niin alue alkaa laajeta. Tärinä ei välttämättä ole isoa, vaan pientä. Se voi olla myös pelkästään värinä sisällä. Pitää vaan luottaa, että keho tietää miten toimia ja missä aikataulussa.

Tärinää voi helposti kokeilla Kotkan hoitohuoneella. Helsingin hoitohuoneeni on Nature and You Hyvinvointitilassa Malminkartanossa. Siellä voi täristä ainakin ryhmätilahuoneessa.

Ohjasin Pyhtällä Heinlahden liikuntasalissa pienen ryhmän 18.4. Toinen ryhmä on 2.5. Muista ilmoittautua!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

TRE-stressinpurku

Sunnuntai 25.2.2018 klo 17:15 - Taija

Aloitin TRE-stressinpurkuohjaajan kurssin. Tässä fyysiset liikkeet auttavat luonnollista tärinää aktivoitumaan. Tämä pieni tärinä poistaa aktiivisesti syvien lihaksien jännitystä ja myös traumaa. Yleensä olen ollut rento ja väsynyt harjoituksen jälkeen. Uni on ollut syvempää kuin aiemmin.

Jokainen harjoitus on ollut tärkeä matkalla kohti omaa itseä. En koskaan tiedä, miten harjoitus menee. Minun on vaan luotettava, että kehoni tietää ja vie minua eteenpäin. Olen valtavan innostunut tästä TRE-stressinpurkusta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE stressinpurku

Alexander tekniikka

Sunnuntai 4.2.2018 klo 9:36 - Taija

Kävin työväenopiston järjestämällä Alexander-tekniikka -kurssilla. Opetellaan istumaan, seisomaan ja kävelemään oikeassa asennossa.

Ihan kaikesta en innostunut, mutta tästä aktiivisesta lepoasennosta kyllä. Ymmärsin miten usein itsekin olen pitänyt päätä asennossa, jossa niskalihakset joutuvat jännittymään. Siis miksi? Miksi en pidä päätä niin, ettei lihakset jännity.

Käydessään istumaan tai noustessaan istumasta seisomaan, ihminen aika usein kohottaa katsettaan. Se aiheutta jännityksiä niskassa ja varmaan pikkuhiljaa hartioissakin.

Aktiivisessa lepoasennossa ihminen oppii pikkuhiljaa mikä on oikea asento niskalle. Itse pyrin makaamaan polvet koukkussa lepoasennossa lattialla (takaraivon alla pehmeäkantisia kirjoja minulla on n. 8cm) noin 15-20 minuuttia päivittäin. Siinä on kiva kuunnella jotain rauhoittavaa ja olla vaan. 

Nykyisin huomaan heti, jos pidän päätäni väärässä asennossa. Eli pikkuhiljaa pystyn hyödyntämään saamiani oppeja sekä tekemiäni harjoituksia käytännössä.

Jos Alexander-tekniikka kiinnostaa, suosittelen kurssia. On olemassa myös kirjallisuutta, josta saa lisää tietoa tästä tekniikasta.  Esim. Michael J Gelb Vapaana oppimaan - kehon kautta tietoiseen oppimiseen.

Vapaus on tässä myös erittäin tärkeää. Jos pakotat itsesi johonkin asentoon, joka on "oikea" jännität helposti jotain jossain. Siksi tämä vapauden tie on parempi tie. Hyväksyt tekemäsi virheet ja korjaat ne vapauden eli luonnollisen asennon avulla.

Kommentoi kirjoitusta.

Perhekonstellaatio

Sunnuntai 24.12.2017 klo 11:11 - Taija

Tunnevyöhyketerapiassa voin kokea ja purkaa perimän padottuja tunteita ja siten puhdistaa omaa oloani.

Konstellaatioryhmässä kaikki tunteet tulevat esille kollektiivisesti. Ryhmän energia tiivistyy ja yksilön tunne voimistuu. Ryhmän energia yhdessä on valtava ja se myös sisältää paljon informaatiota.

Jos perhe ei käsittele läheisen ihmisen kuolemaan liittyvää surua yhdessä - perheenä, saattaa lapsen jäädä käsittelemättömäksi. Kukaan ei ehkä nähnyt häntä oman surunsa takia. Lapsen suru jää käsittelemättä ja padottuna hänen keholleen. Tämän takia jäävät myös seuraavat kuolemat ikään kuin surematta. Surutrauma siirtyy myös jälkeläisille.

Tarinan kertoja valitsi ryhmästä henkilöt, jotka esittävät häntä, hänen vanhempiaan ja mahdollisesti muita tarinaan liittyviä henkilöitä. Kertoja asetteli itsensä ja vanhempansa siihen asetelmaan, kun kokee. (Miten kaukana sinusta, onko kääntänyt selkänsä sinulle?

Ihmiset kokivat tunteensa kollektiivisesti. Äitiä esittävä henkilö alkoi itkeä, kun katsoi maassa makaavaa veljeään, joka kuoli. Muut reagoivat tunteensa mukaan. Joku saattoi mennä nurkkaan muista kauas, koska ei voinut ottaa osaa suruun. Joku piti päästään kiinni, koska olisi halunnut tehdä jotain, mutta ei osannut. Joku seisoi vaan lamaantuneena.

Äiti itki veljensä kuoleman ja sen jälkeen siirtyi itkemään seuraavan kuoleman ja sitä seuraavan. Ensimmäinen kuolema piti itkeä ensin, jotta pystyi suremaan seuraavat kuolemat. Perheen sukutrauma tuli näin puhdistettua.

Tarinan kokemukset olivat voimakkaat ja koskettivat kaikkia ryhmäläisiä. Uskon, että menen jatkossakin mukaan tällaiseen ryhmään. Tämä tukee tunneterapiaprosessiani.

Ryhmän vetäjänä oli Kaisa Peltola www.kaisapeltola.fi 

"Perhekonstellaation avulla nousee näkyväksi systeemiset (perhe/suku/systeemit) teemat ja traumat, joihin on usein mahdotonta päästä käsiksi millään muulla tavalla, mutta jotka toimivat tukoksina elämässämme. Elämä ei jostain syystä virtaa, olemme kummallisella tavalla jumissa vaikka olisimmekin työskennelleet itsemme kanssa jo pitkään. Konstellaation avulla voimme lakata kantamasta taakkoja, jotka eivät meille enää kuulu ja vapautua elämän virtaan ja rakkauteen.

Kommentoi kirjoitusta.

Töistä irtisanominen

Lauantai 9.12.2017 klo 18:03 - Taija

YT:t aiheuttavat monenlaista tunnetilaa työntekijöissä. Lopullisen tiedon saaminen kestää kauan. Ihmiset kokevat olevansa "löysässä hirressä". Tuomiota odottaessa moni miettii  "olenko se minä?"

Tähän prosessiin liittyy usein arvottomuuden tunne. Ihminen ei tunne olevansa arvostettu, kun joutuu odottamaan kiltisti päätöksiä. Ja usein tuntuu siltä, että päätöksen tekijät eivät edes tiedä tarkkaan mitä kukin tekee. Ihmiset ovat vain pelinappuloita. Lähes kaikki stressaantuvat tässä tilanteessa. Tulee unihäiriöitä ja ahdistusta.

Sitten päätökset lopultakin ilmoitetaan ja kukin saa kuulla oman kohtalonsa. Kenellä on hyvin ja kenellä on huonosti? Joku kenties haluaa pois ja on onnellinen. Jollekin irtisanominen on kaiken loppu. Joku iloitsee, kun sai jäädä töihin ja joku taas stressaa tulevaa uutta työtaakkaansa. 

Jos ihmiselle laitetaan lisää töitä, tulee tunne, että hänen aiemmin tekemää työtään ei arvosteta. Että hänellä on ollut luppoaikaa. Tai ettei ole väliä, vaikka hän stressaantuisi ja sairastuisi.

Joka tapauksessa: kun yksi ovi sulkeutuu - toinen avautuu.

Kommentoi kirjoitusta.

Hoidon jälkeen

Lauantai 9.12.2017 klo 17:37 - Taija

Asiakkaani usein kysyvät onko rajoituksia hoidon jälkeen. Vastaan, että kannattaa ottaa rauhallisesti ja kuunnella itseään.

Yleensä asiakas on hoidon jälkeen väsynyt. Joku kertoo olleensa jopa muutaman päivän. Ehkä keho ottaa levon, jota tarvitsee. Esim. ihminen joka on tottunut käymään salilla joka päivä, ei nyt jaksakaan. Tai viitsikään enää lähteä sateella pyöräilemään, vaikka aina ennen on sinnikkäästi mennyt.

Laiskuus on aliarvostettua ;-)

Kommentoi kirjoitusta.

Kotkan hoitohuoneen uudet värit

Torstai 28.9.2017 klo 8:28 - Taija

Sain valmiiksi maalausprojektini.

Kotka.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Eheytyminen

Sunnuntai 4.6.2017 klo 11:35 - Taija

Tunneterapia-asiakkaani oli hoidon jälkeisenä yönä nähnyt unta, että nyt hän alkaa eheytymään. 

Olipa mielenkiintoinen uni. Nimenomaan ihminen eheytyy ja vapautuu, kun hän alkaa käsittelemään padottuja tunteitaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Vitamiini- ja hivenainemittaus

Torstai 16.2.2017 klo 21:21

Kävin Forumin Luontaistuntijat -liikkeessä mittauttamassa vitamiini- ja hivenainearvot. Rauta oli alhainen niin kuin pelkäsinkin. Myös B-vitamiinia suositeltiin. Suurin osa arvoista oli kuitenkin hyviä ja siitä hyvä mieli. Olen kuitenkin paljon kiinnittänyt tähän huomiota.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Uutta Vuotta!

Lauantai 31.12.2016 klo 17:31 - Taija

Kuumeen kourissa kaikki pysähtyy. Kiire jää. Työt jäävät tekemättä. Ei haittaa, nyt pitää keskittyä lepoon ja paranemiseen.

Samalla ehdin miettiä sitä, että pitää enemmän kuunnella sisintä. Olla hiljaisuudessa. Tehdä enemmän sitä, mistä tykkää. Huolehtia siitä, ettei arjen työt eivät vie kaikkea aikaa. Jouten ollen luovuus pääsee vapaammin ulos.

Kommentoi kirjoitusta.

Kehon viestit

Keskiviikko 7.12.2016 klo 21:06

Asiakkaani kertoi huomanneensa, että itkemisen myötä vatsakipu vaimeni ja hävisi kokonaan. Padottu itku siis tuli ulos kehon kipuna. Keho halusi kertoa, ettei kaikki ole hyvin.

Kommentoi kirjoitusta.

Uniongelmat

Torstai 17.11.2016 klo 15:55

Viime viikolla hoidossani kävi raskaana oleva nainen, jolla oli 2vk aikaa laskettuun aikaan. Hänellä oli uniongelmia. Heti hoidon jälkeen hän oli nukkunut 3 tuntia ja sitten vielä seuraavan yön hyvin. Koko viikko oli mennyt hyvin. Minulle tuli hyvä mieli, kun pystyin auttamaan. 

Samalla tietysti hoito valmistaa synnytystä varten. Käsittelen jaloista alueet, joista lantion lihakset rentoutuvat. Näin keho on valmiimpi synnytykseen.

Kommentoi kirjoitusta.

Vauvan vyöhyketerapia

Sunnuntai 2.10.2016 klo 14:21

Vauvat ovat löytäneet Kotkan hoitohuoneen. Vauvan vyöhyketerapiaa suositellaan viikon välein hoitoa yhteensä vähintään 3 kpl. 

Vauva reagoi hoitoon nopeasti ja purkaa keholtaan jännityksiä ja muita tunteita.

Joskus vauva on ensimmäisellä kerralla on erittäin pelokas, toisella kerralla rohkeampi ja kolmannella kerralla lähes rinta rottingilla. Joskus ensimmäinen hoito ei vaikuta mitään, mutta toisen hoidon jälkeen jo nähdään tuloksia. Paraneminen saattaa olla myös niin pientä, ettei äiti sitä huomaa muuta kuin jälkeenpäin. Hän saattaa ihmetellä, että joku tilanne olikin mennyt ilman suurta itkua eli pientä muutosta oli jo tapahtunut.

Tällä viikolla minulla kävi vauva, joka sai valtavan avun jo ensimmäisestä hoidosta. Äiti kertoi, että vauva oli paljon rauhallisempi kuin aiemmin. Äiti oli iloinen ja niin olin minäkin. Olen huomannut, että kaikki eivät välttämättä kärsi koliikista, vaan jostain muusta esim. synnytykseen liittyvistä jännityksistä tai peloista (ehkä äidin), jotka vauva pystyy purkamaan vyöhyketerapiahoidossa.

Kommentoi kirjoitusta.

Terapeutin omat hoidot

Torstai 15.9.2016 klo 19:51 - Taija

Minä itse prosessoin itseäni, elämääni ja perimään. Tämä tarkoittaa, ettei terapeutti tavallaan ole koskaan valmis. Aina mennään yhä syvemmälle.

En ole täydellinen. Reagoin tunteillani asioihin ja muiden käyttäytymiseen. Aika hyvin jo ymmärrän, mistä milloinkin on kyse. Jos keho menee jumiin, viimeistään silloin tarvitsen itse kehohoidon ja terapeutin, jolle voin purkaa tunteeni.

Olin tänään hoidossa. Kehoni on auki ja oloni on herkän haavoittuvainen. 

Nukun yön ja huomenna olen taas valmis tekemään työtäni eli hoitamaan.

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »