Pieni TRE-ryhmä

Sunnuntai 12.5.2019 klo 13:19 - Taija

Pidin 8.5. TRE stressinpurkuryhmän Kotkan Kumppanuustalo Viikarissa. Avasin vyöhyketerapeuttisesti alkurentoutumisen aikana jokaisen niskaa ja nilkkoja. Alkuliikkeet teimme yhdessä ja tärinän aikana seurasin ja tarvittaessa autoin tärinän etenemisessä. Loppurentoutumisen aikana kiersin vielä tehostamassa kaikkien rentoutumista jalkaterästä. 

"mulla alkoi jo täristä kun tulin tähän tilaan, jossa olit" 

"olen ollut jatkuvassa stressitilassa - nyt tunnen olevani rentoutunut. 

" Kun pidit nilkoista kiinni, tunsin energian kulkevan pitkin jalkojani. "

Suuressa ryhmässä en ehdi tätä tehdä kovin paljoa, mutta keskityn voimakkaaseen läsnäoloon ja se auttaa muitakin rentoutumaan. 

Kaikkein eniten asiakas tietysti saa tullessaan omaan henkilökohtaiseen ohjaukseen, johon voi vielä yhdistää pidemmän vyöhyketerapiahoidon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

Ohjaajien päivät

Maanantai 8.4.2019 klo 9:59 - Taija

Olipa antoisaa osallistua TRE-stressinpurkuohjaajien tapaamiseen lauantaina. Kuulla mitä uutta on menossa ja eri mielipiteitä.

Kaikkein paras anti kutenkin oli parityöskentely, jossa sain myös olla ohjattavana. Vaikka teen tärinää paljon yksin kotona, on toisen ihmisen läsnäolo ja lempeä kosketus valtavan iso asia. Se auttaa kehoa etenemään sinne minne on menossa. 

Purin tärinän ja itkun avulla vanhoja lapsuuden kantamuksia ja jännitteitä. Olo on ❤️🍀🌞

Kommentoi kirjoitusta.

TRE-stressinpurku + vyöhyketerapia

Torstai 28.3.2019 klo 21:08 - Taija

Tämänpäiväinen asiakkaani oli toista kertaa. Viime kerralla kyselin vähän elämänkaaresta ja tein koko kehon vyöhyketerapiahoidon. Hänellä oli parempi olo pari päivää hoidon jälkeen. Sitten stressi ja hankala olo palasi. Selitin, että tämä oli ihan luonnollista. Keho tarvitsee aikaa parantuakseen.

Tänään kokeilimme TRE-stressinpoistoa. Viimeisen tärinää aktivoiman liikkeen jälkeen tärinä alkoi reisissä niin kuin yleensä. Keho piti taukoja välillä ja jatkoi tärinää hetken päästä.

Asiakas totesi olevansa rentoutunut tärinäsession jälkeen. Vyöhyketerapiahoito lisäsi rentoutumisen syvyyttä vielä enemmän. 

Annoin ohjeet, miten hän voi tehdä tätä myös kotona. TRE on itsehoitona loistava väline, joten uskon hänen saavan apua itselleen näiden kahden metodin avulla. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku+vyöhyketerapia

Kohtaaminen

Torstai 14.2.2019 klo 13:50 - Taija

Vietin tänään aikaa kauppakeskus Kaaressa. Istuin penkillä ja viereinen nainen alkoi puhua terveydenhoidosta ja leikkauksista. Hänet oli määrätty leikkaukseen mutta koska hän kuuli uutta tietoa, hän perutti leikkauksen. Leikkaus olisi ollut turha. Hänelle oltiin vihaisia. 

Hän oli käynyt Antti Heikkilän vastaanotolla ja ortopedinä Antti oli samaa mieltä leikkauksesta. "Hyvä kun pidit puolesi". 

Kysyin noudattaako hän Heikkilän ruokavaliota yrittäessään säästyä esim suvussaan kulkevasta syövästä. Hän vastasi, ettei saa mistään Antin kirjaa. Kerroin Antti Heikkilän maksullisesta terveysklubista, joka on netissä. Rouva innostui tästä mahdollisuudesta ja kiitteli kovasti tiedosta.

Jännä miten helposti asiat joskus loksahtavat, kun törmää tuntemattomiin ja aukaisee suunsa. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juttelu tuntemattomien kanssa

Olla läsnä, käsien lämpö, energia

Maanantai 28.1.2019 klo 14:37 - Taija

Olen maanantaisin Helsingin hoitohuoneella. Tulin mieheni kyydissä jo aamulla. Jos asiakas tulee vasta iltapäivällä, on minulla aikaa. 

Tänään kävin ostoksilla AITO-kauppa Helsinki Yrjönkadulla, jonka Kira on luontaistuotteiden hovihankkijani. Hän tietää tuotteista valtavasti ja osaa antaa neuvoja. Sitten kävin Ruohonjuuressa, jossa myös tuli myyjä pyytämättä avukseni. 

Sitten minulla oli vielä aikaa tehdä TRE-harjoituksia täällä hoitohuoneella. Se auttaa tulevaan hoitotilanteeseen. Vahvistan siten läsnäoloani ja energian virtausta kehossani. Uskon että, näin intuitio toimii paremmin, asiakkaan lukot aukenevat helpommin ja hoito tehoaa voimakkaammin. 

On tärkeää myös olla vaan ja antaa ideoiden tulla, jos on tullakseen.

Asiakas koki hoidon voimakkaana ja olo oli sen jälkeen tosi hyvä. Tottahan toki otin hoidossa myös huomioon vaivan, johon hän tuli hakemaan apua. 

Tähän samaan liittyen myös palaute muutamilta asiakkailta. Lähiaikoina olen kuullut usein, että mulla on energisoivat hoitajan lämpimät (jopa kuumat) kädet. En voi mitään muuta kiittää tästä kun oppimaani TRE-stressinpurku/tärinää. Ainakin mulla se toimii tosi hienosti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aikaa olla vaan, olla tekemättä mitään, läsnäolo

Vauva ja äiti

Keskiviikko 23.1.2019 klo 17:03 - Taija

Koska äiti ja vauva ovat niin läheisessä symbioosissa, suosittelen aina myös pienen vauvan äidille hoitoa. Kun äiti on rentoutunut, niin vauvakin on.

Tein vatsavaivaiselle/ikuiselle vauvalle hoidon. Hän reagoi voimakkaasti hoitoon. Illalla oli tullut paukkuja ilman itkua. Noin viikon päästä toinen hoito. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vauvan vyöhyketerapia, vyöhyketerapia vauvan äidille

TRE-stressinpurku ja vyöhyketerapia

Keskiviikko 23.1.2019 klo 17:01 - Taija

Maanantai Helsingissä töissä. Asiakas tuli toista kertaa yhdistettyy TRE-stressinpurkuun ja vyöhyketerapiahoitoon. Hän oli myös kotona alkanut tehdä TRE-harjoituksia pari kertaa viikossa. Uniongelmat olivat vähentyneet radikaalisti. Menetelmä oli hänelle tähän hetkeen se oikea.

Vyöhyketerapiahoidossa hän sanoi: "Tämä on kyllä taianomaista". Hymyilin. Eikö Taijan tekemä hoito olekin "taijanomaista".

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku ja vyöhyketerapia

TRE stressinpurkuryhmä

Lauantai 12.1.2019 - Taija

Torstain TRE-stressinpurkuryhmä onnistui hyvin niin kuin aiemmatkin ryhmät. Ennen tuntia otin hieman valokuvia, joita tarvitsen jatkuvasti uusissa mainoksissani. 

Ryhmäläiset saapuivat. Yksi heistä oli ollut kokeilemassa jo syksyllä ja kolme muuta olivat ensikertalaista.

Alussa kerroin hieman tästä menetelmästä. Sitten laitoin merenkohinamusiikkia soimaan ja ryhmäläiset kävivät matoilleen makaamaan. Kävin vuoron perään hoitamassa vyöhyketerapeuttisesti nilkkoja ja jalkateria. Yleenä myös avaan niskaa, mutta nyt keskityin jalkoihin. Kokemukseni mukaan tämä auttaa rentoutumiseen ja sitä kautta tärinän etenemiseen. 

Teimme alkuliikkeet ja tärinä sai tulla reisiin. Ryhmäläiset tärisivät kukin omalla tavallaan. Joku tärisi enemmän, jonkun toisen tärinä oli pienempää. Oma kokemus on kaikkein tärkein.

Loppurentoutumisessa kävin vielä hoitamassa jalkateriä vahvistaakseni rentoutumista ja turvallisuuden tunnetta.

Henkilö, joka oli toista kertaa, kertoi päässeensä pidemmälle kuin ensimmäisellä kerralla. Nyt oli helppo rentoutua, kun tiesi mitä tunnin aikana tapahtuu. Muutkin olivat kokeneet miellyttävän tapahtuman. Näin sain kiitoksen itselleni. 

Kotona huomasin olevani väsynyt intensiivisestä tunnista, mutta olo oli kuitenkin erittäin hyvä. 

Kommentoi kirjoitusta.

Uuden vuoden tuulet

Perjantai 4.1.2019 klo 19:10 - Taija

Kerron "Ruokavalioni" sivulla tarkemmin miten toteutan Antti Heikkilän viljatonta vähähiilihydraattista ruokavaliota.

Kun jätin sokerin pois, en enää kaipaa makeaa. Jos otan suuhuni tavallista suklaata, maistuu se liian makealta. Olen siis saanut otteen sokerista. 

Olen leiponut erilaisia leivonnaisia, joihin ei tule vehnäjauhoja ollenkaan. Viime lauantaina tein näitä wienerpullia, jotka näyttävät tosi hyviltä. Makeuden näihin tuo stevia, kaneli ja omenasose.

Wienerit.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

TRE-stressinpurku

Keskiviikko 19.12.2018 klo 10:41 - Taija

Olen syksyn aikana pitänyt useita TRE-stressinpurkuryhmiä Kotkassa. Yhä useampi on päässyt kokeilemaan ja palaute on ollut hyvä. Jatkamme ensi vuonna. 

Itse käytän menetelmää päivittäin pitämään tasaisen energiatason/lämmön koko kehossa. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Stressinpurku, rentoutuminen

Mieli hoidon aikana

Tiistai 6.11.2018 klo 6:54 - Taija

Aika usein hoidossa oleva tyhjentää ajatukset päästä ja rentoutuu. Eilen molemmat asiakkaani kertoivat, että hoidon aikana ajatukset vilistivät ja tuli mieleen asioita, joita ei ollut muistanut pitkään aikaan. Päästessään rentoutumisen tilaan, he saivat myös hyviä ideoita.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Koko kehon vyöhyketerapia

TRE-stressinpurku lapsille ja nuorille

Tiistai 30.10.2018 klo 16:16 - Taija

Viime viikonlopun kurssilla meitä oli kerääntynyt 20 TRE-ohjaajaa, jotka halusivat kuulla lisätietoja miten tehdä TRE:tä lapsille ja nuorille. 

TRE-ohjaajan opiskelussa on tärkeää oma prosessi. Silloin pystyy paremmin ymmärtämään myös asiakasta. Käsittelimme pareittain omia muistoja ja harjoittelimme lapsen ohjaamista leikin avulla.

Sunnuntaina mietimme nuoren elämää. Kerroin parilleni muiston, kun olin 15v. Tärinäni oli voimakasta. Lepovaiheen aikan kerroin tunteistani ja kyyneleet tulivat silmiini. Muistin yksinäisyyden ja sen, etten voinut enää luottaa tiettyyn ihmiseen. Tuntui hyvältä jakaa parilleni nämä tunteet. 

Kokemus oli voimakas ja myös parantava. Oloni oli sen jälkeen kevyt ja erittäin rento 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku lapsille ja nuorille, padottujen muistojen jännitys purkaantuu

TRE-Stressinpurku ja vyöhyketerapia yhdessä

Maanantai 15.10.2018 klo 15:17 - Taija

Asiakas, joka on vuosi sitten käynyt Psykologisessa vyöhyketerapiassa, tuli uudelleen. Kuuntelin häntä ja ehdotin myös TRE-stressinpurkua.

Alkuliikkeiden jälkeen tuli tärinä. Samalla tuli kyyneleet silmiin. Hän ei tiennyt miksi.

Toinen polvi tuli kipeäksi, joten hän laittoi jalan suoraan.

Jatkoimme niin, että toinen reisi tärisi ja minä pidin kättäni toisella polvella, jotta se sai toisenlaista hoitoa. Jalka lämpeni. 

Tämän jälkeen ehdin vielä tehdä reilun pituisen vyöhyketerapiahoidon on hänelle.

Hyvä kokemus! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku, jännitystä keholla

Vauvan vyöhyketerapia

Sunnuntai 7.10.2018 klo 16:36 - Taija

Viime viikolla vauva oli toista kertaa hoidossa. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen tyttö oli nukkunut päiväunet ja kakannut joka päivä. Hienoa!

Vauva oli rennompi ja varmempi. Hän myös katsoi suoraan silmiini. Jatkoin niskan avaamista ja se toi hieman reagointia. Ei niin paljon kun ensimmäisellä kerralla.

Hoidon jälkeen tyttö melkein nukahti. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vauvan vyöhyketerapia Kotka, vauvan vyöhyketerapia Helsinki

TRE-stressinpurkuryhmä Kotkassa

Keskiviikko 3.10.2018 klo 22:00 - Taija

Tänään oli jälleen hyvä pieni ryhmä Kotkan Kumppanuustalo Viikarissa. 4 krs:ssa oleva Aava-sali on tosi toimiva ja tilava.

Molemmat tärisivät. Tärinä oli pientä ulkoapäin katsottuna, mutta oli tuntunut voimakkaalta sisällä. Ja sehän on pääasia. Tulee hyvä mieli, kun ihmiset ovat mielissään TRE:n kokemuksista. Toivottavasti nukkuvatkin todella hyvin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku Kotka

TRE-ohjaajaksi valmistuminen

Keskiviikko 26.9.2018 klo 15:54 - Taija

Lähetin kirjoittamani esseet ja oman prosessin, jota olin koonnut helmikuusta saakka. Työt on hyväksytty ja nyt odottelen certifikaatin saapumista.

Hieno tunne, kun on saavuttanut jotain. Tehty työ ei niinkään ole kirjojen pänttäämistä, vaan oman itsensä tutkimista TRE:n avulla. Sitä on tapahtunut lähes joka päivä. Siksi työ on ollut valtava. Kirjoittamani esseiden avulla näen nyt paremmin kaikki itsessäni tapahtuneet muutokset. 

Olen myös lukenut monen monta tähän liittyvää kirjaa, koska olen ollut valtavan utelias saamaan lisää tietoa. Joka kirjasta on saanut jotain tärkeää tietoa, jonka olen liittänyt tapaani ajatella ja tehdä työtäni.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

Synnytyksen käynnistys -vyöhyketerapia

Perjantai 21.9.2018 klo 20:35 - Taija

Viimeisillään raskaana oleva tulee vyöhyketerapiahoitoon rentoutumaan ja samalla toivoo, että hoito aktivoisi synnytyksen alkamaan.

Käsittelen korvista ja jaloista alalantion lihakset, kohdun yms hormonaalisia ja lukkoalueita. Asiakas yleensä istuu tuolilla tai kyljellään hoitopöydällä. Näin kehon lihakset rentoutuvat synnytystä varten. 

Sen jälkeen hieron vielä selän (asiakas istuu ja nojaa hoitopöytään). Se yleensä rentouttaa kaikkein eniten. Rentoutuminen vapauttaa endorfiinejä ja keho on valmiimpi synnytykseen.

Jos hoito aktivoi synnytyksen alkamisen, se alkaa yleensä 2 päivän sisällä. Jos synnytys alkaa myöhemmin, hoito ei ole aktivoinut, mutta asiakkaitteni mukaan hoito on kuitenkin auttanut synnytyksen etenemiseen ja synnytykseen yleensä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Synnytyksen aktivointi Kotka, synnytyksen aktivointi Länsi-Helsinki

TRE-stressinpurku Kotka

Keskiviikko 5.9.2018 klo 20:23 - Taija

Syksyn ensimmäinen TRE-ryhmä Kotkassa Kumppanuustalo Viikarissa. Ryhmän osallistujilla tärinää pohkeissa, reisissä ja jopa käsissä. Kaikki tyytyväisiä. Olo oli iloisen rento. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku, rentoutuminen, hyvä olo

Koroistentie 4 C-talo hoitohuone

Maanantai 3.9.2018 klo 12:26 - Taija

Tänään Helsingin hoitohuoneella. Kävin lounaalla Oivadelissä ja kävelin kallion kautta takaisin. Hienot maisemat. Ei uskoisi, että Mansku on tuolla alapuolella.

Laitoin tarjouksen lähelle ja pian tulee asiakas kokeilemaan vyöhyketerapiaa. Seuraava asiakas on tuttu TRE-stressinpurku ryhmästä, jonka pidin täällä viikko sitten. Sitten vielä asiakas Psykologiseen vyöhyketerapiaan ja onkin kotiin lähdön aika.

Tämä hoitohuone Koroistentie 4 C-talo on mielestäni upea. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vyöhyketerapia, psykologinen vyöhyketerapia Länsi-Helsinki, TRE stressinpurku, Koroistentie 4

TRE stressinpurkuryhmä

Maanantai 9.7.2018 klo 19:50 - Taija

Tänään päivällä kävi yksi asiakas yksilöohjauksessa TRE-stressinpurkuun. Aika oli oikea ja hän sai tärinäharjoituksen avulla tuskaiseen oloonsa helpotusta. Hän varmasti jatkaa harjoituksia myös kotona. Oli sen verran vaikuttunut.

Myöhemmin minulla oli pieni ryhmä. Kaikki tärisivät ja kokivat kokemuksen positiivisena. Joku jatkaa kotona, joku tulee myöhempiin ryhmiini. 

TRE-stressinpurku/tärinä on hieno juttu! Siinä keho purkaa jännityksiä neuro-fysiologisen tärinän avulla. Keho tietää miten pitää toimia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku, Ruskeasuo

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »