Oma prosessi

Keskiviikko 24.7.2019 klo 20:03 - Taija

Jos ihmisellä on lapsuudesta padottuja tunteita kehollaan, hän luultavasti alkaa reagoida nykypäivän tilanteisiin lapsen tunteilla. Suuttuu silmittömästi tai loukkaantuu verisesti ulkopuolisen mielestä pikkuasioista. Reagointi on voimakas, koska asialla on linkki lapsuuteen.

Jos yhteyttä ei tajua, saattaa jopa erota tai katkaista ihmissuhteita. Kun ymmärtää, että yleensä ihminen rakastuu ihmiseen, jonka kanssa voi purkaa lapsuuden traumansa, on helpompaa. Tai ei se helppoa ole, mutta johdonmukaista.

Tässä lähiaikoina eräs asiakas on reagoinut tosi selvästi jutteluihimme. Hän alkoi ymmärtää miksi käyttäytyy ja tuntee niin kuin tuntee.

Toinen asiakas reagoi todella voimakkaasti yhdistettyyn TRE-stressinpurkuun ja vyöhyketerapiaan. Padottu kiukku alkoi tulla ulos ja samaten padottu itku. "Tunnen olevani enemmän kehossani kuin koskaan" . Tämä on huipputulos 3 käynnin jälkeen. Kun ihminen on valmis työstämään traumojaan, on aika oikea ja prosessi saattaa edetä nopeastikin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Trauma, prosessi, oma identiteetti

Sisäisen lapsen hoitaminen

Lauantai 8.6.2019 klo 8:47 - Taija

Lapsuuden traumat vaikuttavat nykyhetken tilanteisiin reagointiin uskomattoman paljon. Mikä sitten siihen auttaa?

On hyvä tiedostaa, että tuska liittyy lapsuuden henkilön lapseen aiheuttamaan pahaan oloon. 

Uskon, että kehollinen hoito turvallisessa tilanteessa auttaa. Voit tuntea tuskan ja purkaa pois keholtasi. Olet koko ajan näkyvä ja tärkeä. Korjaava kokemus parantaa.

Itse käytän koko kehon vyöhyketerapiaa tai/ja TRE-stressinpurku/tärinää yksilöllisesti ohjattuna. Tärkeintä mielestäni on, että hoitaja on voimakkaasti läsnä ja käyttää omaa intuitiotaan.

"olo on vapautunut ja oikeastaan erikoisen hyvä" 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sisäisen lapsen hoitaminen, lapsuuden traumat