TRE

Sunnuntai 17.5.2020 klo 11:44 - Taija

Stressi pienentää immunuteettiä. Jos keholla on jatkuva stressi ja pelko, se tekee meidät jännittyneiksi ja heikommiksi puolustautua.

Siksi TRE: n käyttö tarpeen mukaan auttaa. Rentoutunut keho kertoo mielelle että kaikki on hyvin. Pää se siellä pyörittää ajatuksia ja tekee joskus kärpäsestä härkäsen. Kun keho on rento, pääkin rauhoittuu.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

TRE-ryhmä Kotkassa

Torstai 29.8.2019 klo 7:18 - Taija

Pidin eilen kolmelle ryhmän. Tälläisessä ryhmässä ehdin auttaa henkilökohtaisesti. Minusta on tärkeää, että aloittelija saa tunnista mahdollisimman paljon irti, jotta innostus jatkaa kotona on suuri.

Keho tarvitsee aikaa tottuakseen/oppiakseen käyttämään tätä menetelmää täydellä teholla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

Pieni TRE-ryhmä

Sunnuntai 12.5.2019 klo 13:19 - Taija

Pidin 8.5. TRE stressinpurkuryhmän Kotkan Kumppanuustalo Viikarissa. Avasin vyöhyketerapeuttisesti alkurentoutumisen aikana jokaisen niskaa ja nilkkoja. Alkuliikkeet teimme yhdessä ja tärinän aikana seurasin ja tarvittaessa autoin tärinän etenemisessä. Loppurentoutumisen aikana kiersin vielä tehostamassa kaikkien rentoutumista jalkaterästä. 

"mulla alkoi jo täristä kun tulin tähän tilaan, jossa olit" 

"olen ollut jatkuvassa stressitilassa - nyt tunnen olevani rentoutunut. 

" Kun pidit nilkoista kiinni, tunsin energian kulkevan pitkin jalkojani. "

Suuressa ryhmässä en ehdi tätä tehdä kovin paljoa, mutta keskityn voimakkaaseen läsnäoloon ja se auttaa muitakin rentoutumaan. 

Kaikkein eniten asiakas tietysti saa tullessaan omaan henkilökohtaiseen ohjaukseen, johon voi vielä yhdistää pidemmän vyöhyketerapiahoidon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

TRE-stressinpurku + vyöhyketerapia

Torstai 28.3.2019 klo 21:08 - Taija

Tämänpäiväinen asiakkaani oli toista kertaa. Viime kerralla kyselin vähän elämänkaaresta ja tein koko kehon vyöhyketerapiahoidon. Hänellä oli parempi olo pari päivää hoidon jälkeen. Sitten stressi ja hankala olo palasi. Selitin, että tämä oli ihan luonnollista. Keho tarvitsee aikaa parantuakseen.

Tänään kokeilimme TRE-stressinpoistoa. Viimeisen tärinää aktivoiman liikkeen jälkeen tärinä alkoi reisissä niin kuin yleensä. Keho piti taukoja välillä ja jatkoi tärinää hetken päästä.

Asiakas totesi olevansa rentoutunut tärinäsession jälkeen. Vyöhyketerapiahoito lisäsi rentoutumisen syvyyttä vielä enemmän. 

Annoin ohjeet, miten hän voi tehdä tätä myös kotona. TRE on itsehoitona loistava väline, joten uskon hänen saavan apua itselleen näiden kahden metodin avulla. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku+vyöhyketerapia

TRE-stressinpurku ja vyöhyketerapia

Keskiviikko 23.1.2019 klo 17:01 - Taija

Maanantai Helsingissä töissä. Asiakas tuli toista kertaa yhdistettyy TRE-stressinpurkuun ja vyöhyketerapiahoitoon. Hän oli myös kotona alkanut tehdä TRE-harjoituksia pari kertaa viikossa. Uniongelmat olivat vähentyneet radikaalisti. Menetelmä oli hänelle tähän hetkeen se oikea.

Vyöhyketerapiahoidossa hän sanoi: "Tämä on kyllä taianomaista". Hymyilin. Eikö Taijan tekemä hoito olekin "taijanomaista".

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku ja vyöhyketerapia

TRE-stressinpurku lapsille ja nuorille

Tiistai 30.10.2018 klo 16:16 - Taija

Viime viikonlopun kurssilla meitä oli kerääntynyt 20 TRE-ohjaajaa, jotka halusivat kuulla lisätietoja miten tehdä TRE:tä lapsille ja nuorille. 

TRE-ohjaajan opiskelussa on tärkeää oma prosessi. Silloin pystyy paremmin ymmärtämään myös asiakasta. Käsittelimme pareittain omia muistoja ja harjoittelimme lapsen ohjaamista leikin avulla.

Sunnuntaina mietimme nuoren elämää. Kerroin parilleni muiston, kun olin 15v. Tärinäni oli voimakasta. Lepovaiheen aikan kerroin tunteistani ja kyyneleet tulivat silmiini. Muistin yksinäisyyden ja sen, etten voinut enää luottaa tiettyyn ihmiseen. Tuntui hyvältä jakaa parilleni nämä tunteet. 

Kokemus oli voimakas ja myös parantava. Oloni oli sen jälkeen kevyt ja erittäin rento 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku lapsille ja nuorille, padottujen muistojen jännitys purkaantuu

TRE-Stressinpurku ja vyöhyketerapia yhdessä

Maanantai 15.10.2018 klo 15:17 - Taija

Asiakas, joka on vuosi sitten käynyt Psykologisessa vyöhyketerapiassa, tuli uudelleen. Kuuntelin häntä ja ehdotin myös TRE-stressinpurkua.

Alkuliikkeiden jälkeen tuli tärinä. Samalla tuli kyyneleet silmiin. Hän ei tiennyt miksi.

Toinen polvi tuli kipeäksi, joten hän laittoi jalan suoraan.

Jatkoimme niin, että toinen reisi tärisi ja minä pidin kättäni toisella polvella, jotta se sai toisenlaista hoitoa. Jalka lämpeni. 

Tämän jälkeen ehdin vielä tehdä reilun pituisen vyöhyketerapiahoidon on hänelle.

Hyvä kokemus! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku, jännitystä keholla

TRE-stressinpurkuryhmä Kotkassa

Keskiviikko 3.10.2018 klo 22:00 - Taija

Tänään oli jälleen hyvä pieni ryhmä Kotkan Kumppanuustalo Viikarissa. 4 krs:ssa oleva Aava-sali on tosi toimiva ja tilava.

Molemmat tärisivät. Tärinä oli pientä ulkoapäin katsottuna, mutta oli tuntunut voimakkaalta sisällä. Ja sehän on pääasia. Tulee hyvä mieli, kun ihmiset ovat mielissään TRE:n kokemuksista. Toivottavasti nukkuvatkin todella hyvin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku Kotka

TRE-ohjaajaksi valmistuminen

Keskiviikko 26.9.2018 klo 15:54 - Taija

Lähetin kirjoittamani esseet ja oman prosessin, jota olin koonnut helmikuusta saakka. Työt on hyväksytty ja nyt odottelen certifikaatin saapumista.

Hieno tunne, kun on saavuttanut jotain. Tehty työ ei niinkään ole kirjojen pänttäämistä, vaan oman itsensä tutkimista TRE:n avulla. Sitä on tapahtunut lähes joka päivä. Siksi työ on ollut valtava. Kirjoittamani esseiden avulla näen nyt paremmin kaikki itsessäni tapahtuneet muutokset. 

Olen myös lukenut monen monta tähän liittyvää kirjaa, koska olen ollut valtavan utelias saamaan lisää tietoa. Joka kirjasta on saanut jotain tärkeää tietoa, jonka olen liittänyt tapaani ajatella ja tehdä työtäni.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

TRE-stressinpurku Kotka

Keskiviikko 5.9.2018 klo 20:23 - Taija

Syksyn ensimmäinen TRE-ryhmä Kotkassa Kumppanuustalo Viikarissa. Ryhmän osallistujilla tärinää pohkeissa, reisissä ja jopa käsissä. Kaikki tyytyväisiä. Olo oli iloisen rento. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku, rentoutuminen, hyvä olo

TRE stressinpurkuryhmä

Maanantai 9.7.2018 klo 19:50 - Taija

Tänään päivällä kävi yksi asiakas yksilöohjauksessa TRE-stressinpurkuun. Aika oli oikea ja hän sai tärinäharjoituksen avulla tuskaiseen oloonsa helpotusta. Hän varmasti jatkaa harjoituksia myös kotona. Oli sen verran vaikuttunut.

Myöhemmin minulla oli pieni ryhmä. Kaikki tärisivät ja kokivat kokemuksen positiivisena. Joku jatkaa kotona, joku tulee myöhempiin ryhmiini. 

TRE-stressinpurku/tärinä on hieno juttu! Siinä keho purkaa jännityksiä neuro-fysiologisen tärinän avulla. Keho tietää miten pitää toimia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku, Ruskeasuo

Uusi hoitohuone Helsingissä

Torstai 28.6.2018 klo 23:07

Ihanan rentouttavan kesän myötä siirryn tekemään Helsingissä hoitoja Ruskeasuolle. Vyöhyketerapiahoitojen lisäksi pidän pieniä TRE-stressinpurkuryhmiä tarpeen mukaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruskeasuo, TRE-stressinpurku, vyöhyketerapia

TRE-stressinpurku ja asiakkaat

Sunnuntai 1.4.2018 klo 20:14 - Taija

Vyöhyketerapiaasiakkaani ovat kokeilleet vyöhyketerapiahoidon jälkeen TRE-stressinpurkua ja  mielestäni se on onnistunut suht hyvin. Tärinä saattaa alussa olla aika pienellä alueella, mutta kun keho oppii käyttämään tätä menetelmää, niin alue alkaa laajeta. Tärinä ei välttämättä ole isoa, vaan pientä. Se voi olla myös pelkästään värinä sisällä. Pitää vaan luottaa, että keho tietää miten toimia ja missä aikataulussa.

Tärinää voi helposti kokeilla Kotkan hoitohuoneella. Helsingin hoitohuoneeni on Nature and You Hyvinvointitilassa Malminkartanossa. Siellä voi täristä ainakin ryhmätilahuoneessa.

Ohjasin Pyhtällä Heinlahden liikuntasalissa pienen ryhmän 18.4. Toinen ryhmä on 2.5. Muista ilmoittautua!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku