TRE

Sunnuntai 17.5.2020 klo 11:44 - Taija

Stressi pienentää immunuteettiä. Jos keholla on jatkuva stressi ja pelko, se tekee meidät jännittyneiksi ja heikommiksi puolustautua.

Siksi TRE: n käyttö tarpeen mukaan auttaa. Rentoutunut keho kertoo mielelle että kaikki on hyvin. Pää se siellä pyörittää ajatuksia ja tekee joskus kärpäsestä härkäsen. Kun keho on rento, pääkin rauhoittuu.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

Korona-aika

Torstai 16.4.2020 klo 10:30 - Taija

Pitkä aika vierähtänyt edellisestä kirjoituksestani. Olin päivätöissä, joten päivät muodostuivat eri tavalla kun aiemmin.

Työn loppumisen jälkeen olen ollut paljon kotona. Kun Uudenmaan eristys alkoi, miehenikin oli lähes koko ajan kotona. Järjestin olohuoneen uuteen muotoon. Sohvat niin, että molemmat voivat katsoa makuulta dvd-leffaa tv:stä ja toinen puoli olohuoneesta on tanssilattia.

Olemme katsoneet joka päivä ainakin yhden leffan ja pyrkineet myös tanssimaan joka päivä jotain reipasta. Vähän jumpan tapaistakin. Olen ottanut paljon videoita ja osalle niistä olen nauranut ainakin itse tosi paljon. Muutama näkyy instragram taijamantyla -sivuillani. Hoitohuonetaitimo on omat instagramsivut, mutta sinne en ole vielä laittanut videoita.

Näillä kaikilla teoilla on minulle se merkitys, että korona voi unohtua ja voimme pitää hauskaa kotona kahdestaan. Liika pelko on paha kehollemme. Se pienentää immuniteettiämme. Millä kukin sitten ehkäisee omaa pelkoaan, se on henkilökohtainen asia.

TRE stressinpurkutärinä auttaa minua rentoutumaan ja poistamaan stressiä ja tietysti ulkona kävely. Omasta olosta kirjoittaminenkin auttaa. Jollakulla toisella se voi olla meditaatio, jooga tai hengitysharjoitukset. 

Voi hyvin!

Kommentoi kirjoitusta.

TRE-stressinpurkuryhmä

Torstai 10.10.2019 klo 10:26 - Taija

Eilen oli 6 ihmistä tärisemässä. 5 ensikertalaista ja 1 aiemmin käynyt. Otin heiltä nyt 15e/hlö.

Isommassa ryhmässä ei ehdi antaa niin paljon henkilökohtaista ohjausta kun 3 henkilön kanssa. Toisaalta isomman ryhmän tärinäenergia aktivoi kaikkia.

Eilinen ilta sujui hienosti. Joku alussa jännitti mitä tapahtuu tai jos ei tapahdu mitään. Kaikki näyttivät olevan lopussa tyytyväisiä. ❤

Kommentoi kirjoitusta.

Aito kauppa Yrjönkatu

Torstai 10.10.2019 klo 10:18 - Taija

Olin 5.10.2019 Kiran luona tekemässä vyöhyketerapiaa. Asiakas istui tuolilla ja hoidin käsiä, hartioita ja jalkoja tarpeen mukaan.

Lyhyessäkin ajassa pystyy antamaan hyvää hoitoa!

Kommentoi kirjoitusta.

Oma prosessi

Torstai 26.9.2019 klo 14:23 - Taija

Sain yllättävästä paikasta selville tietoa ajasta, kun olin 1v. Tieto hämmensi minut ja olin myös vihainen. Tähän tietooni liittyi olkavarsi. Seuraavana päivänä minulla oli kehohoito. Käsittelin tunteeni siellä. 

Sen jälkeen olin herkistynyt ja kyyneleet tulivat helposti silmiini. Sitä seuraavana aamuna tunsin yhtäkkiä kehollani painoa. Otin käyttööni TRE-stressinpurkutärinän, joka hienosti poistaa myös lapsuuden jännityksiä. Itkin hieman. Ihmettelin, ettei olkapääni reagoi mitenkään. Yhtäkkiä tunsin käden yläselässäni. Olin pieni,  joten käsi oli valtava. Alueen sisällä oli kohta, joka oli rasittunut helposti. Kohta, jossa tikarinpisto oli aina tuntunut. Ulvahdin itkuun. Tässäkö oli selitys.

Myöhemmin töissä huomasin olevani iloinen ja vapautunut. Viha oli poissa. Uskomaton fiilis. Vanhasta vapautuminen tuntuu tältä. ❤

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Irtipäästäminen, kehotietoisuus, kehohoito

TRE-ryhmä Kotkassa

Torstai 29.8.2019 klo 7:18 - Taija

Pidin eilen kolmelle ryhmän. Tälläisessä ryhmässä ehdin auttaa henkilökohtaisesti. Minusta on tärkeää, että aloittelija saa tunnista mahdollisimman paljon irti, jotta innostus jatkaa kotona on suuri.

Keho tarvitsee aikaa tottuakseen/oppiakseen käyttämään tätä menetelmää täydellä teholla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

TRE-stressinpurku

Torstai 29.8.2019 klo 7:13

Mielestäni TRE-stressinpurku on loistava menetelmä auttamaan kehon pelko- ja jännitystiloja. Ihmiset käyvät opettelemassa menetelmän ohjaajan kanssa ja jatkavat itsekseen kotona. On hyvä käydä uudelleen jonkin ajan kuluttua, jotta voin auttaa eteenpäin, jos TRE jäänyt ikään kuin samaan kohtaan eikä enää etene.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: paniikkikohtaus, jännittäminen

Oma prosessi

Keskiviikko 24.7.2019 klo 20:03 - Taija

Jos ihmisellä on lapsuudesta padottuja tunteita kehollaan, hän luultavasti alkaa reagoida nykypäivän tilanteisiin lapsen tunteilla. Suuttuu silmittömästi tai loukkaantuu verisesti ulkopuolisen mielestä pikkuasioista. Reagointi on voimakas, koska asialla on linkki lapsuuteen.

Jos yhteyttä ei tajua, saattaa jopa erota tai katkaista ihmissuhteita. Kun ymmärtää, että yleensä ihminen rakastuu ihmiseen, jonka kanssa voi purkaa lapsuuden traumansa, on helpompaa. Tai ei se helppoa ole, mutta johdonmukaista.

Tässä lähiaikoina eräs asiakas on reagoinut tosi selvästi jutteluihimme. Hän alkoi ymmärtää miksi käyttäytyy ja tuntee niin kuin tuntee.

Toinen asiakas reagoi todella voimakkaasti yhdistettyyn TRE-stressinpurkuun ja vyöhyketerapiaan. Padottu kiukku alkoi tulla ulos ja samaten padottu itku. "Tunnen olevani enemmän kehossani kuin koskaan" . Tämä on huipputulos 3 käynnin jälkeen. Kun ihminen on valmis työstämään traumojaan, on aika oikea ja prosessi saattaa edetä nopeastikin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Trauma, prosessi, oma identiteetti

Ketodieetti

Keskiviikko 26.6.2019 klo 19:12 - Taija

Kerron Ruokavalioni-osiossa, että sain glaukooma-tuomion syyskuussa 2018. En halunnut alkaa käyttää ihoa tummentavaa silmätippaa, joten etsin apua netistä. Löysin Antti Heikkilän terveyssivut ja kysyin häneltä neuvoa. Hän suositteli viljatonta detodieettiä.

Siirryin ketodieettiin ja sain rasvan lisäämisellä tasapainoa kehooni. En enää kärsinyt hurjasta nälästä ja päänsärystä. 

Nyt olen ollut tällä ruokavaliolla 9 kuukautta. Olin toisella silmälääkärillä ja uudessa näkökenttätutkimuksessa. Lääkäri soitti ja sanoi, että silmäni ovat kunnossa eikä tippoja tarvita. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ketodieetti, vähähiilihydraattinen ruokavalio, terveys

Sisäisen lapsen hoitaminen

Lauantai 8.6.2019 klo 8:47 - Taija

Lapsuuden traumat vaikuttavat nykyhetken tilanteisiin reagointiin uskomattoman paljon. Mikä sitten siihen auttaa?

On hyvä tiedostaa, että tuska liittyy lapsuuden henkilön lapseen aiheuttamaan pahaan oloon. 

Uskon, että kehollinen hoito turvallisessa tilanteessa auttaa. Voit tuntea tuskan ja purkaa pois keholtasi. Olet koko ajan näkyvä ja tärkeä. Korjaava kokemus parantaa.

Itse käytän koko kehon vyöhyketerapiaa tai/ja TRE-stressinpurku/tärinää yksilöllisesti ohjattuna. Tärkeintä mielestäni on, että hoitaja on voimakkaasti läsnä ja käyttää omaa intuitiotaan.

"olo on vapautunut ja oikeastaan erikoisen hyvä" 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sisäisen lapsen hoitaminen, lapsuuden traumat

Vauva sai avun

Lauantai 8.6.2019 klo 8:21 - Taija

Eilen hoidossani kävi 1kk ikäinen vauva. Hän oli ensimmäisen hoitokerran jälkeen muuttunut parempaan suuntaan. Itkusta oli jäänyt tuska pois ja vauva rauhoittui huomattavasti nopeammin äidin ottaessa syliin. Vauva oli ikään kuin saanut luottamuksen elämään. ❤️

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vauvan vyöhyketerapia Kotka, vauvan vyöhyketerapia Helsinki

Pieni TRE-ryhmä

Sunnuntai 12.5.2019 klo 13:19 - Taija

Pidin 8.5. TRE stressinpurkuryhmän Kotkan Kumppanuustalo Viikarissa. Avasin vyöhyketerapeuttisesti alkurentoutumisen aikana jokaisen niskaa ja nilkkoja. Alkuliikkeet teimme yhdessä ja tärinän aikana seurasin ja tarvittaessa autoin tärinän etenemisessä. Loppurentoutumisen aikana kiersin vielä tehostamassa kaikkien rentoutumista jalkaterästä. 

"mulla alkoi jo täristä kun tulin tähän tilaan, jossa olit" 

"olen ollut jatkuvassa stressitilassa - nyt tunnen olevani rentoutunut. 

" Kun pidit nilkoista kiinni, tunsin energian kulkevan pitkin jalkojani. "

Suuressa ryhmässä en ehdi tätä tehdä kovin paljoa, mutta keskityn voimakkaaseen läsnäoloon ja se auttaa muitakin rentoutumaan. 

Kaikkein eniten asiakas tietysti saa tullessaan omaan henkilökohtaiseen ohjaukseen, johon voi vielä yhdistää pidemmän vyöhyketerapiahoidon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

Ohjaajien päivät

Maanantai 8.4.2019 klo 9:59 - Taija

Olipa antoisaa osallistua TRE-stressinpurkuohjaajien tapaamiseen lauantaina. Kuulla mitä uutta on menossa ja eri mielipiteitä.

Kaikkein paras anti kutenkin oli parityöskentely, jossa sain myös olla ohjattavana. Vaikka teen tärinää paljon yksin kotona, on toisen ihmisen läsnäolo ja lempeä kosketus valtavan iso asia. Se auttaa kehoa etenemään sinne minne on menossa. 

Purin tärinän ja itkun avulla vanhoja lapsuuden kantamuksia ja jännitteitä. Olo on ❤️🍀🌞

Kommentoi kirjoitusta.

TRE-stressinpurku + vyöhyketerapia

Torstai 28.3.2019 klo 21:08 - Taija

Tämänpäiväinen asiakkaani oli toista kertaa. Viime kerralla kyselin vähän elämänkaaresta ja tein koko kehon vyöhyketerapiahoidon. Hänellä oli parempi olo pari päivää hoidon jälkeen. Sitten stressi ja hankala olo palasi. Selitin, että tämä oli ihan luonnollista. Keho tarvitsee aikaa parantuakseen.

Tänään kokeilimme TRE-stressinpoistoa. Viimeisen tärinää aktivoiman liikkeen jälkeen tärinä alkoi reisissä niin kuin yleensä. Keho piti taukoja välillä ja jatkoi tärinää hetken päästä.

Asiakas totesi olevansa rentoutunut tärinäsession jälkeen. Vyöhyketerapiahoito lisäsi rentoutumisen syvyyttä vielä enemmän. 

Annoin ohjeet, miten hän voi tehdä tätä myös kotona. TRE on itsehoitona loistava väline, joten uskon hänen saavan apua itselleen näiden kahden metodin avulla. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku+vyöhyketerapia

Kohtaaminen

Torstai 14.2.2019 klo 13:50 - Taija

Vietin tänään aikaa kauppakeskus Kaaressa. Istuin penkillä ja viereinen nainen alkoi puhua terveydenhoidosta ja leikkauksista. Hänet oli määrätty leikkaukseen mutta koska hän kuuli uutta tietoa, hän perutti leikkauksen. Leikkaus olisi ollut turha. Hänelle oltiin vihaisia. 

Hän oli käynyt Antti Heikkilän vastaanotolla ja ortopedinä Antti oli samaa mieltä leikkauksesta. "Hyvä kun pidit puolesi". 

Kysyin noudattaako hän Heikkilän ruokavaliota yrittäessään säästyä esim suvussaan kulkevasta syövästä. Hän vastasi, ettei saa mistään Antin kirjaa. Kerroin Antti Heikkilän maksullisesta terveysklubista, joka on netissä. Rouva innostui tästä mahdollisuudesta ja kiitteli kovasti tiedosta.

Jännä miten helposti asiat joskus loksahtavat, kun törmää tuntemattomiin ja aukaisee suunsa. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juttelu tuntemattomien kanssa

Olla läsnä, käsien lämpö, energia

Maanantai 28.1.2019 klo 14:37 - Taija

Olen maanantaisin Helsingin hoitohuoneella. Tulin mieheni kyydissä jo aamulla. Jos asiakas tulee vasta iltapäivällä, on minulla aikaa. 

Tänään kävin ostoksilla AITO-kauppa Helsinki Yrjönkadulla, jonka Kira on luontaistuotteiden hovihankkijani. Hän tietää tuotteista valtavasti ja osaa antaa neuvoja. Sitten kävin Ruohonjuuressa, jossa myös tuli myyjä pyytämättä avukseni. 

Sitten minulla oli vielä aikaa tehdä TRE-harjoituksia täällä hoitohuoneella. Se auttaa tulevaan hoitotilanteeseen. Vahvistan siten läsnäoloani ja energian virtausta kehossani. Uskon että, näin intuitio toimii paremmin, asiakkaan lukot aukenevat helpommin ja hoito tehoaa voimakkaammin. 

On tärkeää myös olla vaan ja antaa ideoiden tulla, jos on tullakseen.

Asiakas koki hoidon voimakkaana ja olo oli sen jälkeen tosi hyvä. Tottahan toki otin hoidossa myös huomioon vaivan, johon hän tuli hakemaan apua. 

Tähän samaan liittyen myös palaute muutamilta asiakkailta. Lähiaikoina olen kuullut usein, että mulla on energisoivat hoitajan lämpimät (jopa kuumat) kädet. En voi mitään muuta kiittää tästä kun oppimaani TRE-stressinpurku/tärinää. Ainakin mulla se toimii tosi hienosti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aikaa olla vaan, olla tekemättä mitään, läsnäolo

Vauva ja äiti

Keskiviikko 23.1.2019 klo 17:03 - Taija

Koska äiti ja vauva ovat niin läheisessä symbioosissa, suosittelen aina myös pienen vauvan äidille hoitoa. Kun äiti on rentoutunut, niin vauvakin on.

Tein vatsavaivaiselle/ikuiselle vauvalle hoidon. Hän reagoi voimakkaasti hoitoon. Illalla oli tullut paukkuja ilman itkua. Noin viikon päästä toinen hoito. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vauvan vyöhyketerapia, vyöhyketerapia vauvan äidille

TRE-stressinpurku ja vyöhyketerapia

Keskiviikko 23.1.2019 klo 17:01 - Taija

Maanantai Helsingissä töissä. Asiakas tuli toista kertaa yhdistettyy TRE-stressinpurkuun ja vyöhyketerapiahoitoon. Hän oli myös kotona alkanut tehdä TRE-harjoituksia pari kertaa viikossa. Uniongelmat olivat vähentyneet radikaalisti. Menetelmä oli hänelle tähän hetkeen se oikea.

Vyöhyketerapiahoidossa hän sanoi: "Tämä on kyllä taianomaista". Hymyilin. Eikö Taijan tekemä hoito olekin "taijanomaista".

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku ja vyöhyketerapia

TRE stressinpurkuryhmä

Lauantai 12.1.2019 - Taija

Torstain TRE-stressinpurkuryhmä onnistui hyvin niin kuin aiemmatkin ryhmät. Ennen tuntia otin hieman valokuvia, joita tarvitsen jatkuvasti uusissa mainoksissani. 

Ryhmäläiset saapuivat. Yksi heistä oli ollut kokeilemassa jo syksyllä ja kolme muuta olivat ensikertalaista.

Alussa kerroin hieman tästä menetelmästä. Sitten laitoin merenkohinamusiikkia soimaan ja ryhmäläiset kävivät matoilleen makaamaan. Kävin vuoron perään hoitamassa vyöhyketerapeuttisesti nilkkoja ja jalkateria. Yleenä myös avaan niskaa, mutta nyt keskityin jalkoihin. Kokemukseni mukaan tämä auttaa rentoutumiseen ja sitä kautta tärinän etenemiseen. 

Teimme alkuliikkeet ja tärinä sai tulla reisiin. Ryhmäläiset tärisivät kukin omalla tavallaan. Joku tärisi enemmän, jonkun toisen tärinä oli pienempää. Oma kokemus on kaikkein tärkein.

Loppurentoutumisessa kävin vielä hoitamassa jalkateriä vahvistaakseni rentoutumista ja turvallisuuden tunnetta.

Henkilö, joka oli toista kertaa, kertoi päässeensä pidemmälle kuin ensimmäisellä kerralla. Nyt oli helppo rentoutua, kun tiesi mitä tunnin aikana tapahtuu. Muutkin olivat kokeneet miellyttävän tapahtuman. Näin sain kiitoksen itselleni. 

Kotona huomasin olevani väsynyt intensiivisestä tunnista, mutta olo oli kuitenkin erittäin hyvä. 

Kommentoi kirjoitusta.

Uuden vuoden tuulet

Perjantai 4.1.2019 klo 19:10 - Taija

Kerron "Ruokavalioni" sivulla tarkemmin miten toteutan Antti Heikkilän viljatonta vähähiilihydraattista ruokavaliota.

Kun jätin sokerin pois, en enää kaipaa makeaa. Jos otan suuhuni tavallista suklaata, maistuu se liian makealta. Olen siis saanut otteen sokerista. 

Olen leiponut erilaisia leivonnaisia, joihin ei tule vehnäjauhoja ollenkaan. Viime lauantaina tein näitä wienerpullia, jotka näyttävät tosi hyviltä. Makeuden näihin tuo stevia, kaneli ja omenasose.

Wienerit.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »