TRE-stressinpurku

Perjantai 29.4.2022 klo 17:29 - Taija

Pidin tänään TRE-stressinpurkuohjauksen TYHY päivillä. Rentoutuneet ❤️ asiakkaat lähtivät vielä saunomaan.

Kommentoi kirjoitusta.

TRE stressinpurku

Perjantai 29.4.2022 klo 10:28 - Taija

Olen pitänyt Yogelinan kanssa yhteistyössä 2 lauantaina TRE-stressinpurku -workshopin. Ihmiset ovat olleet innostuneita ja hämmästyneet menetelmän toimivuudesta ja voimakkuudesta. 

Kommentoi kirjoitusta.

Vauvan hoito

Keskiviikko 19.1.2022 klo 21:57

Maanantaina kävi vauva hoidossa. Hänellä oli niskassa jäykkyyttä. Kyselin tänään tilannetta. Äiti kertoi, että jännitys oli poissa. ❤

Kommentoi kirjoitusta.

2022

Lauantai 15.1.2022 klo 20:29

Viime vuoden lopussa kävin Timo Lampenin hengityksen peruskurssin ja aloin tehdä kävellessäkin harjoituksia. Alon myös meditoida. Timon tapa ohjata lyhyt ytimekäs meditaatio sopii minulle. Teen itsekin sitä lähes joka päivä. Kuuntelen sopivaa musiikkia ja olen hetken omassa maailmassani. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: meditaatio, hengitysharjoitus

Tanssimaalausta

Tiistai 23.3.2021 klo 7:06

Miten aika vieriikään vauhdilla. Korona-aikaan minulla on ollut huomattavasti vähemmän asiakkaita kun normaalisti. Lokakuun jälkeen olen toteuttanut itseäni maalamalla.

Helmikuussa aloin maalata tanssimalla. Siis jaloillani ja ilman pään suunnittelua. Tottahan toki katson maalauspohjaan sen verran, ettei kaikki väri mene samaan nurkkaan tai että joka paikkaan tulisi jotain väriä.

Joka tapauksessa tämä maalaaminen on aika kontrolloimatonta ja siksi tykkään. Minusta on kivaa kun se maalaus tulee alitajunnasta ja jalat ovat tärkeitä tässä työssä.

Minulle on tärkeää värit ja tanssi. Miksi siis en yhdistäisi näitä. Tanssimaalaus näyttää, että minulle on tärkeää myös rytmi, joka sittenkin ohjaa jalkojani.

Maalauksia ja videoita on nettisivuillani www.taijamantyla.com ja myös Instagramissa taija_mantyla_art.

Kommentoi kirjoitusta.

Vauvan ja aikuisen hoito

Perjantai 18.12.2020 klo 15:17 - Taija

Eilen hoidin 2kk:n ikäisen vauvan, jolla oli itkua ilmavaivojen takia etenkin iltayöstä. Äiti kertoi tänään, että tilanne oli huomattavasti parempi. Itkut eivät olleet niin pitkiä kun aiemmin. Hienoa!

Aikuinen asiakkaani tänään sai hoidon aikana jännityksiä pois ja yhteyden sisimpäänsä. Hän pääsi omissa ajatuksissaan eteenpäin.  Ihanaa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vauvan vyöhyketerapia, vauvan itkuisuus

Kuulumisia taiteesta

Perjantai 18.12.2020 klo 15:10 - Taija

Psykologisen vyöhyketerapian mukaan kaikki tapahtuu oikeaan aikaan eikä asioita voi pakottaa.

Olen vuonna 2020 tasolla 6 eli lukko lapsuuteen. Oivalsin lokakuussa erään tärkeän asian lapsuudestani. Tämä oivallus vapautti minut ja vaikutti ihmissuhteisiini. Ennen kaikkea se avasi väylän sisinpääni ja luovuuteeni.

Aloin siis maalata aivan uudella tavalla. Perustin tilin taiteelleni ja sain kutsun Milanon virtuaalinäyttelyyn.

Tammikuussa minulla on näyttely kotikuntani kirjastossa "Värien taikaa" ja olen mukana yhteisnäyttelyssä Helsingissä Galleria Foggassa "All the Love that Belong to You".

Ihania fiiliksiä.

Ohessa Milanossa mukana ollut "Forest Princess" marraskuussa maalaamani ja joulukuussa tekemäni jouluinen teos.

Instagram: taija_mantyla_art

Forest Princess

Punainen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Intuitiivinen taide

Maalaus

Perjantai 23.10.2020 klo 19:09 - Taija

Minulla on menossa maalausbuumi. Lähes joka päivä on pakko maalata. Ihana pakkomielle!

Kuvia  Instagram taija_mantyla_art 

Tervetuloa katsomaan!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Intuitiivinen maalaus

Suffle dance

Lauantai 3.10.2020 klo 15:09 - Taija

Keväällä alkoi koronakohu ja hoitoihin tuli taukoa. Kesäkuussa aloin mieheni kanssa olohuoneessa tanssimisen lisäksi opetella shuffle tyyppistä tanssia. Hauskaa antaa mennä se, joka sisältä tulee.

You tubessa on kanava nimelläni. En nyt saa linkkiä laitettua tähän. Kokeilen myöhemmin uudelleen.

Kommentoi kirjoitusta.

TRE

Sunnuntai 17.5.2020 klo 11:44 - Taija

Stressi pienentää immunuteettiä. Jos keholla on jatkuva stressi ja pelko, se tekee meidät jännittyneiksi ja heikommiksi puolustautua.

Siksi TRE: n käyttö tarpeen mukaan auttaa. Rentoutunut keho kertoo mielelle että kaikki on hyvin. Pää se siellä pyörittää ajatuksia ja tekee joskus kärpäsestä härkäsen. Kun keho on rento, pääkin rauhoittuu.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

Korona-aika

Torstai 16.4.2020 klo 10:30 - Taija

Pitkä aika vierähtänyt edellisestä kirjoituksestani. Olin päivätöissä, joten päivät muodostuivat eri tavalla kun aiemmin.

Työn loppumisen jälkeen olen ollut paljon kotona. Kun Uudenmaan eristys alkoi, miehenikin oli lähes koko ajan kotona. Järjestin olohuoneen uuteen muotoon. Sohvat niin, että molemmat voivat katsoa makuulta dvd-leffaa tv:stä ja toinen puoli olohuoneesta on tanssilattia.

Olemme katsoneet joka päivä ainakin yhden leffan ja pyrkineet myös tanssimaan joka päivä jotain reipasta. Vähän jumpan tapaistakin. Olen ottanut paljon videoita ja osalle niistä olen nauranut ainakin itse tosi paljon. Muutama näkyy instragram taijamantyla -sivuillani. Hoitohuonetaitimo on omat instagramsivut, mutta sinne en ole vielä laittanut videoita.

Näillä kaikilla teoilla on minulle se merkitys, että korona voi unohtua ja voimme pitää hauskaa kotona kahdestaan. Liika pelko on paha kehollemme. Se pienentää immuniteettiämme. Millä kukin sitten ehkäisee omaa pelkoaan, se on henkilökohtainen asia.

TRE stressinpurkutärinä auttaa minua rentoutumaan ja poistamaan stressiä ja tietysti ulkona kävely. Omasta olosta kirjoittaminenkin auttaa. Jollakulla toisella se voi olla meditaatio, jooga tai hengitysharjoitukset. 

Voi hyvin!

Kommentoi kirjoitusta.

TRE-stressinpurkuryhmä

Torstai 10.10.2019 klo 10:26 - Taija

Eilen oli 6 ihmistä tärisemässä. 5 ensikertalaista ja 1 aiemmin käynyt. Otin heiltä nyt 15e/hlö.

Isommassa ryhmässä ei ehdi antaa niin paljon henkilökohtaista ohjausta kun 3 henkilön kanssa. Toisaalta isomman ryhmän tärinäenergia aktivoi kaikkia.

Eilinen ilta sujui hienosti. Joku alussa jännitti mitä tapahtuu tai jos ei tapahdu mitään. Kaikki näyttivät olevan lopussa tyytyväisiä. ❤

Kommentoi kirjoitusta.

Aito kauppa Yrjönkatu

Torstai 10.10.2019 klo 10:18 - Taija

Olin 5.10.2019 Kiran luona tekemässä vyöhyketerapiaa. Asiakas istui tuolilla ja hoidin käsiä, hartioita ja jalkoja tarpeen mukaan.

Lyhyessäkin ajassa pystyy antamaan hyvää hoitoa!

Kommentoi kirjoitusta.

Oma prosessi

Torstai 26.9.2019 klo 14:23 - Taija

Sain yllättävästä paikasta selville tietoa ajasta, kun olin 1v. Tieto hämmensi minut ja olin myös vihainen. Tähän tietooni liittyi olkavarsi. Seuraavana päivänä minulla oli kehohoito. Käsittelin tunteeni siellä. 

Sen jälkeen olin herkistynyt ja kyyneleet tulivat helposti silmiini. Sitä seuraavana aamuna tunsin yhtäkkiä kehollani painoa. Otin käyttööni TRE-stressinpurkutärinän, joka hienosti poistaa myös lapsuuden jännityksiä. Itkin hieman. Ihmettelin, ettei olkapääni reagoi mitenkään. Yhtäkkiä tunsin käden yläselässäni. Olin pieni,  joten käsi oli valtava. Alueen sisällä oli kohta, joka oli rasittunut helposti. Kohta, jossa tikarinpisto oli aina tuntunut. Ulvahdin itkuun. Tässäkö oli selitys.

Myöhemmin töissä huomasin olevani iloinen ja vapautunut. Viha oli poissa. Uskomaton fiilis. Vanhasta vapautuminen tuntuu tältä. ❤

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Irtipäästäminen, kehotietoisuus, kehohoito

TRE-ryhmä Kotkassa

Torstai 29.8.2019 klo 7:18 - Taija

Pidin eilen kolmelle ryhmän. Tälläisessä ryhmässä ehdin auttaa henkilökohtaisesti. Minusta on tärkeää, että aloittelija saa tunnista mahdollisimman paljon irti, jotta innostus jatkaa kotona on suuri.

Keho tarvitsee aikaa tottuakseen/oppiakseen käyttämään tätä menetelmää täydellä teholla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TRE-stressinpurku

TRE-stressinpurku

Torstai 29.8.2019 klo 7:13

Mielestäni TRE-stressinpurku on loistava menetelmä auttamaan kehon pelko- ja jännitystiloja. Ihmiset käyvät opettelemassa menetelmän ohjaajan kanssa ja jatkavat itsekseen kotona. On hyvä käydä uudelleen jonkin ajan kuluttua, jotta voin auttaa eteenpäin, jos TRE jäänyt ikään kuin samaan kohtaan eikä enää etene.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: paniikkikohtaus, jännittäminen

Oma prosessi

Keskiviikko 24.7.2019 klo 20:03 - Taija

Jos ihmisellä on lapsuudesta padottuja tunteita kehollaan, hän luultavasti alkaa reagoida nykypäivän tilanteisiin lapsen tunteilla. Suuttuu silmittömästi tai loukkaantuu verisesti ulkopuolisen mielestä pikkuasioista. Reagointi on voimakas, koska asialla on linkki lapsuuteen.

Jos yhteyttä ei tajua, saattaa jopa erota tai katkaista ihmissuhteita. Kun ymmärtää, että yleensä ihminen rakastuu ihmiseen, jonka kanssa voi purkaa lapsuuden traumansa, on helpompaa. Tai ei se helppoa ole, mutta johdonmukaista.

Tässä lähiaikoina eräs asiakas on reagoinut tosi selvästi jutteluihimme. Hän alkoi ymmärtää miksi käyttäytyy ja tuntee niin kuin tuntee.

Toinen asiakas reagoi todella voimakkaasti yhdistettyyn TRE-stressinpurkuun ja vyöhyketerapiaan. Padottu kiukku alkoi tulla ulos ja samaten padottu itku. "Tunnen olevani enemmän kehossani kuin koskaan" . Tämä on huipputulos 3 käynnin jälkeen. Kun ihminen on valmis työstämään traumojaan, on aika oikea ja prosessi saattaa edetä nopeastikin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Trauma, prosessi, oma identiteetti

Ketodieetti

Keskiviikko 26.6.2019 klo 19:12 - Taija

Kerron Ruokavalioni-osiossa, että sain glaukooma-tuomion syyskuussa 2018. En halunnut alkaa käyttää ihoa tummentavaa silmätippaa, joten etsin apua netistä. Löysin Antti Heikkilän terveyssivut ja kysyin häneltä neuvoa. Hän suositteli viljatonta detodieettiä.

Siirryin ketodieettiin ja sain rasvan lisäämisellä tasapainoa kehooni. En enää kärsinyt hurjasta nälästä ja päänsärystä. 

Nyt olen ollut tällä ruokavaliolla 9 kuukautta. Olin toisella silmälääkärillä ja uudessa näkökenttätutkimuksessa. Lääkäri soitti ja sanoi, että silmäni ovat kunnossa eikä tippoja tarvita. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ketodieetti, vähähiilihydraattinen ruokavalio, terveys

Sisäisen lapsen hoitaminen

Lauantai 8.6.2019 klo 8:47 - Taija

Lapsuuden traumat vaikuttavat nykyhetken tilanteisiin reagointiin uskomattoman paljon. Mikä sitten siihen auttaa?

On hyvä tiedostaa, että tuska liittyy lapsuuden henkilön lapseen aiheuttamaan pahaan oloon. 

Uskon, että kehollinen hoito turvallisessa tilanteessa auttaa. Voit tuntea tuskan ja purkaa pois keholtasi. Olet koko ajan näkyvä ja tärkeä. Korjaava kokemus parantaa.

Itse käytän koko kehon vyöhyketerapiaa tai/ja TRE-stressinpurku/tärinää yksilöllisesti ohjattuna. Tärkeintä mielestäni on, että hoitaja on voimakkaasti läsnä ja käyttää omaa intuitiotaan.

"olo on vapautunut ja oikeastaan erikoisen hyvä" 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sisäisen lapsen hoitaminen, lapsuuden traumat

Vauva sai avun

Lauantai 8.6.2019 klo 8:21 - Taija

Eilen hoidossani kävi 1kk ikäinen vauva. Hän oli ensimmäisen hoitokerran jälkeen muuttunut parempaan suuntaan. Itkusta oli jäänyt tuska pois ja vauva rauhoittui huomattavasti nopeammin äidin ottaessa syliin. Vauva oli ikään kuin saanut luottamuksen elämään. ❤️

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vauvan vyöhyketerapia Kotka, vauvan vyöhyketerapia Helsinki

Vanhemmat kirjoitukset »